Veiligheid Myanmar

Veiligheid Myanmar

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Myanmar?

Sommige gebieden in Myanmar zijn voor toeristen niet toegankelijk of kunnen beter vermeden worden. Mijd daarnaast demonstraties en protesten. Bekijk voor vertrek altijd het actuele reisadvies voor meer informatie over de politieke situatie in Myanmar.

Waar moet ik extra voorzichtig op zijn in Myanmar?

Myanmar is een omstreden reisbestemming. Het land wordt geregeerd door de militaire junta, die veel mensenrechten schenden. Kirtiek op de regering is strafbaar. Ook heerst er grote armoede in het land. Reizigers zelf vormen geen doelwit, maar je kunt de bevolking wel in gevaar brengen. Hou dus rekening met wat je doet.

ZELF NAAR Myanmar?

Bekijk alle 26 reizen naar Myanmar

Veel infrastructuur en toeristische voorzieningen zijn met dwangarbeid aangelegd. Hieronder vallen vliegvelden en wegen, maar ook hotels. Probeer daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale tours, verblijven en eettentjes. Hierdoor profiteert de bevolking van je komst. Hoe meer je je aankopen verspreid, hoe meer mensen hiervan zullen profiteren. Vermijd verder diensten die in handen zijn van de overheid. Dit zijn bijvoorbeeld Myanmar Travel en Tours (MTT), de IWT ferries en Myanmar Airways.

Wat is zijn de alarmnummers van Myanmar?

De brandweer, politie en ambulance zijn via alarmnummer 199 te bereiken.

Reizen Myanmar

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors