Top 5 stranden Myanmar

Top 5 stranden Myanmar

door Nena van Bakel

Met een aaneengesloten kustlijn van maar liefst 1930 kilometer lang, zijn er heel wat verschillende stranden te vinden aan de kust van Myanmar. Nooit gedacht om tijdens je rondreis door Myanmar aan het strand te gaan liggen? Dat gaat dus prima!

Aangezien er nogal wat keus is met zo'n enorm lange kust, hebben wij de vijf mooiste stranden op een rij gezet.

ZELF NAAR Myanmar?

Bekijk alle 26 reizen naar Myanmar

5. Ngapali Beach

Ngapali Beach is het pronkstuk van Myanmar wat stranden betreft en terecht. Het bezit alle benodigdheden voor het perfecte strand: wit zand, kokospalmbomen, helder, turquoise zeewater en bovenal: rust. Kijk uit over de Golf van Bengalen en beeld je in dat je daar heel in de verte Sri Lanka ziet liggen.

Hoewel dit het populairste strand van Myanmar is en hier naast locals ook toeristen van de zee genieten, heeft Ngapali Beach nog steeds de rust van een vissersdorpje. Het is het clichéplaatje waar je naar op zoek was na een reis vol indrukken en ervaringen.

4. Chaung Tha Beach

Chaung Tha Beach is een strand waar veel locals naartoe komen en dan vooral middenklas families uit de stad Yangon, die op een kleine zes uur rijden van dit strand ligt. Door deze populariteit, vind je hier ook wat meer faciliteiten dan op de andere stranden van Myanmar en komt Chaung Tha Beach van alle stranden het dichtst in de buurt van een beach resort .

Koop souvenirs, geniet van de zon op een opblaasband in de zee of rijd een rondje op een pony over het strand: op deze plek hoef je je in ieder geval niet te vervelen! Of meng je tussen de locals en speel mee met een potje voetbal. Integreren is een eitje hier en geeft je een uniek kijkje in het leven van de Birmese bevolking.

3. Ngwe Saung

Op zo'n tweehonderd kilometer van Chaung Tha Beach ligt het stuk rustigere en mooiere Ngwe Saung beach. Ngwe Saung evenaart de schoonheid van Ngapali Beach met haar uitgestrekte witte stranden en weergaloze uitzicht over de Golf van Bengalen. Hier kom je voor de rust en verse vis die iedere dag wordt gevangen en verkocht.

De kans is groot dat je de enige bent als je aankomt op dit strand. Ngwe Saung is niet heel makkelijk te bereiken, waardoor hier ook niet zoveel accommodaties zijn als op Ngapali Beach. Dit zorgt voor een prachtig, bijna onontdekt strand dat je geheel voor jezelf hebt!

2. Kanthaya Beach

Op zoek naar een écht verlaten strand waar je helemaal zen wordt? Bezoek dan Kanthaya Beach, een stil en totaal afgelegen gebied in Myanmar. Ga hierheen als je een nog totaal ongerept strand wil bezoeken waar het lijkt alsof jij de eerste mens bent die voet aan wal zet.

Vlakbij de kust van Kanthaya Beach snorkel en duik je tussen de koraalriffen die je per boot bezoekt. Moe na al die inspanning onder water? Op zo'n twee kilometer van het strand ligt het dorpje Kanthaya waar je na een middag snorkelen een vers visje eet dat rechtstreeks uit zee komt. Ook vind je hier nog echte Birmese huisjes met rieten muren en daken. Maak hier het authentieke strandleven van Myanmar mee.

1. Mergui Archipel

Klaar voor iets heel anders? Bij het zuidelijkste puntje van Myanmar liggen meer dan achthonderd idyllische geïsoleerde kleine eilandjes verstopt. Het grootste deel van de Mergui Archipel-eilandjes is onbewoond en nog vrijwel onaangetast door de mens. Deze eilandengroep is dan ook pas sinds 1997 beschikbaar gesteld voor toeristen. Reken er maar op dat je hier de allerbeste stranden van heel Myanmar vindt.

Waan je hier in het paradijs in het rustig kabbelend blauwe water, waarna je op je handdoekje neerploft op het meest lege strand van Myanmar. Overal om je heen is begroeiing en palmbomen verzorgen de natuurlijke schaduw. Je bent in de hemel en niet van plan hier óóit nog weg te gaan. Wie had dit gedacht van Myanmar?

Zie je die vakantie naar Myanmar nu ook wel zitten? Bekijk dan hier al onze rondreizen door Myanmar!

Fotocredits: ReflectedSerendipity | Metamorfa Studio | DYKT Mohigan | stephen_khine | Juan de Dios Santander Vela | Stefan Fussan | undeklinable | NASA Goddard Space Flight Center | Chris the Borg

Reizen Myanmar

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors