Drie redenen om op strandvakantie naar Myanmar te gaan

Drie redenen om op strandvakantie naar Myanmar te gaan

door Nena van Bakel

Als je op rondreis gaat door Myanmar, is de kans groot dat je hier naartoe komt voor een ballonvlucht over de duizenden oude tempels van Bagan, je het befaamde en heldere Inle Lake bezoekt of je de laatste Birmese koningsstad Mandalay bezichtigt.

Maar wist je dat Myanmar een kustlijn heeft van maar liefst 1930 kilometer en dus genoeg mogelijkheden biedt voor een strandvakantie? Benieuwd wat er zo bijzonder is aan deze stranden? Lees dan hier drie redenen waarom je volgende strandvakantie een vakantie naar Myanmar moet zijn!

ZELF NAAR Myanmar?

Bekijk alle 33 reizen naar Myanmar

1. Ongerepte, rustige stranden

Hoewel je bij een strandvakantie in Azië waarschijnlijk eerder bedenkt om naar Thailand of Bali te gaan, zijn dit niet per se de beste opties. Het toerisme in deze landen viert hoogtijdagen, waardoor vele stranden voor de toeristen zijn geprepareerd en gereserveerd. Op veel plekken staan enorme resorts, liggen jachten aan het strand en loop je over luxe boulevards.

Hierin is Myanmar nog uniek en onbevangen; in plaats van deze chique uitspattingen vind je hier een toevallig barretje ver van de bewoonde wereld waar een Birmese local frisdrank en chips verkoopt. Verderop eet je in een minirestaurant smaakvolle vis die een paar uur daarvoor met de vangst is meegekomen. Je bevindt je hier te midden van de onaangetaste natuur en op stranden waar vrijwel alleen de lokale bevolking overheen is gelopen.

Ervaar de rust op het afgelegen Ngwe Saung Beach, terwijl je uitkijkt op de Golf van Bengalen. Word even helemaal zen doordat je als enige over Kantahay Beach struint en het rustige primitieve strandleven hier voortkabbelt. In Myanmar lijkt het strand nog niet ontdekt te zijn en geniet je als een van de weinigen van deze onontdekte parels.

2. Integreer met de bevolking

Naast dat je in je eentje op een ongerept strand staat, is naar het strand gaan in Myanmar een bijzonder gezellige ervaring. Doordat de rest van de wereld de mooiste stranden elders zoekt, meng je je hier enkel tussen de locals wat je een uniek kijkje geeft in het leven van de Birmese bevolking. Kijk om je heen en ontdek het dagelijks leven.

De mensen hier gaan hun gangetje en trekken zich niets aan van de sporadische toerist die hier langskomt. Je wordt niet anders behandeld dan de rest van de mensen en de kans is groot dat je tijdens je stranddag wordt uitgenodigd voor een potje voetbal. De Birmese bevolking is ontzettend open en aardig en staat altijd open voor nieuwe contacten.

3. Unieke, oprechte ervaring

Door de ongerepte stranden en de oprechte Birmese bevolking, beleef je in Myanmar een unieke vakantie. Met onze geglobaliseerde wereld lijkt het soms een hele uitdaging om nog ergens in Azië onbevangen stranden en mensen tegen te komen die niet beïnvloed zijn door de reusachtige toeristenindustrie.

In Myanmar word je niet overspoeld door locals die iets aan je willen verkopen, zoals massages, horloges, hoedjes of eten. Hier heerst een bijzondere authentieke cultuur die je zowel in de steden als op het strand tegenkomt. Geniet van deze oprechte bevolking zolang het nog kan. Je leeft hier ongetwijfeld het échte leven mee en niet een geïdealiseerd sprookje dat de werkelijkheid verbloemt.

Overtuigd en op vakantie naar Myanmar? Check hier de beste reisdeals!

Reizen Myanmar

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors