Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Myanmar

8,6
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
9,4 Locals
8,5 Veilig
8,5 Natuur
7,3 Stranden
7,9 Klimaat
  • Aantal reviews: 96
  • Aantal waarderingen: 41

Studiereis in Myanmar (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Regina van der Laan op 23 oktober 2016

Myanmar, een reis om nooit te vergeten! Deze reis heeft erg veel indruk op mij gemaakt, vooral omdat er zo veel armoede is en de mensen (vooral buiten de steden) nog als terug in de tijd leven. Daar rijden ze rond in paard en wagen en de hutjes zijn van palmbomen gemaakt. Jammer genoeg is Myanmar in rap tempo een stuk meer toeristisch geworden, maar toen ik er eind maart 2015 was waren wij als wildvreemden voor hen. Er werden 'stiekem' foto's van ons gemaakt en waar wij de tempels met ongeloof bewonderden, stonden de Myanmarezen in de rij om een foto met ons te maken.

Voordat ik naar Myanmar vertrok werd mij door veel mensen verteld dat ik erg op moest passen omdat het er niet veilig zou zijn, maar daar heb ik niks van gemerkt. De mensen zijn echt super gastvrij en ook toen het donker was voelde ik mij geen moment onveilig.

Belangrijk voor als je naar Myanmar gaat is dat je (als vrouw zijnde) bijvoorbeeld een sjaal meeneemt op je schouders te kunnen bedekken tijdens een bezoek aan een tempel. Ook moet je een broek of rok dragen die tot over je knieën gaat.

8,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Myanmar

  • Gastvrije locals
  • lekker en goedkoop eten
  • prachtige tempels
  • inspirerende religie

Minpunten Myanmar

  • wordt in rap tempo meer toeristisch
  • erg warm eind maart/april
Ultieme tip: Bagan mag je niet overslaan, het is sprookjesachtig mooi, vooral de zonsopgang!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Myanmar, het mooiste en veiligste land van Azië (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Ans Bormans op 13 oktober 2016

Myanmar is een prachtig land en nog niet overspoeld door toeristen. Sommige mensen zijn een beetje terughoudend omdat ze jou taal niet spreken, maar de mensen die een beetje Engels verstaan zijn super behulpzaam. Vooral de ouderen, zij brengen je overal naartoe met hun brommertje. Respecteer hun land en cultuur en je zult een super vakantie hebben. Mooie tempels in Bagan, prachtig landschap in het noordoosten, ook in het zuiden, prachtige landschappen met rijstvelden. Pha An moet je zeker niet overslaan. Je vindt er grotten waar duizenden vleermuizen tevoorschijn komen rond zonsondergang. Een fantastisch spektakel. Ik ben een maand alleen door Myanmar getrokken en het was een heel bijzondere ervaring die ik niet gauw zal vergeten.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Bagan met zijn mooie tempels
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers

Zonsopgang bij Ubein Bridge (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Esther Reidsma op 09 oktober 2016

Alle reizigers gaan naar U-bein Bridge voor de schitterende zonsondergang en dat mag je ook zeker niet overslaan. Maar zet je wekker op vijf uur en pak een taxi voor de zonsopgang, het is absoluut het vroege opstaan waard. Je struikelt niet over de toeristen maar ziet juist heel veel locals die via de brug het meer oversteken op weg naar werk en school. Monniken in rode gewaden op weg naar de tempels, vrouwen met grote schalen balancerend op hun hoofd maar ook mensen die op de brug hun ochtendgym oefeningen op de brug uitvoeren. En dat alles terwijl de rode zon langzaam achter de horizon tevoorschijn komt. Een onbeschrijfelijke ervaring die je gewoon moet meemaken!

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Myanmar

  • Zeer vriendelijke bevolking
  • Nog niet ontdekt door massatoerisme
Ultieme tip: Ga naar U-bein Bridge voor zonsopgang!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Myanmar: fantastisch! (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Eva de Laat op 07 oktober 2016

Myanmar, een fantastisch land! Alleen maar vriendelijke Birmezen ontmoet, allemaal oprecht aardig en behulpzaam. Ook al spreek je niet dezelfde taal, ze proberen je te helpen, een gesprek aan te gaan. Helaas wordt het steeds toeristischer, dus ga snel!

Pluspunten Myanmar

  • super locals
  • mooie natuur
Ultieme tip: De trekking van Kalaw naar Inle lake, boek via Smile en vraag naar MoMo, een geweldige gids die je in drie dagen door een super mooi stukje Myanmar leidt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mingalarbar! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Vera Annen op 04 oktober 2016

Myanmar is nog ontzettend ongerept en authentiek en is geschikt voor cultuur- en natuurliefhebbers. De Birmese bevolking vindt het mooi om toeristen te ontvangen en glimlachen of groeten je graag. Hierom krijg je een veilig gevoel. Het is nu de tijd om naar Myanmar te gaan, voordat je tussen veel toeristen zit. Ze hebben nog hun eigen tradities, zoals het dragen van de traditionele make-up en een longyi (een soort wikkelrok). Het magische gevoel in Bagan is ook onbeschrijfelijk, zoiets moois vind je nergens anders. Wat uiteraard ook erg fijn is, het eten in Myanmar is ontzettend lekker en erg goedkoop!

8,7
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Myanmar

  • Niet toeristich
  • Vriendelijke mensen
  • Heerlijk eten

Minpunten Myanmar

  • Nog weinig excursies
Ultieme tip: Doe de 2- of 3-daagse trekking van Kalaw naar het Inle Lake. Prachtige afwisselende natuur en slapen bij locals. Geweldig lieve mensen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige ervaring. Puur (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Michelle Disberg op 04 oktober 2016

Ontzettend mooi land. Nog niet erg aangetast door toeristen. De mensen zijn ontzettend vriendelijk, het eten is heerlijk en de cultuur is prachtig. Een trektocht naar Inle Lake is zeker een aanrader! Qua strand heb ik weinig ervaring, dat is nog een stuk minder toeristisch dan het binnenland! Zeker een must see!

8,9
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Myanmar

  • mensen
  • eten
  • betaalbaar

Minpunten Myanmar

  • onhygienisch
Ultieme tip: Baga, Inle Lake, Yangon.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Verbluffend Myanmar (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Kristie Lek op 03 oktober 2016

Na 4 maanden studeren in Singapore begon ik, samen met mijn vriend die mij was komen opzoeken, aan een reis door Zuidoost Azië. Er stonden veel landen op de planning, maar het hoogtepunt moest volgens vele verhalen toch echt Myanmar zijn. En dat was zo. Wat een geweldig land is Myanmar! Doordat de grenzen nog niet zo lang open zijn voor toeristen is het land nog heel authentiek. Wij begonnen onze reis door Myanmar in Yangon, wat niet echt een hele interessante stad is. Toch was het de perfecte stad om het land te ervaren. Je kan daar namelijk een rondje om de stad en haar krottenwijken maken met de trein. Een indrukwekkende ervaring waarbij de oogst gewoon mee gaat in de trein en je de kindjes naakt ziet dansen in de regen. Vanuit Yangon vervolgenden wij onze trip naar Bagan. Dit was de vreselijkste busrit van onze hele reis. Eenmaal aangekomen in Bagan is alles echter weer goed. Er zijn niet genoeg worden om deze plek te omschijven.. Het is adembenemend en onwerkelijk tegelijkertijd. Overal waar je kijkt zie je tempels. Dat is ook niet heel gek als er meer dan 4000 tempels moeten staan. Bagan is bij uitstek de mooiste plek die ik in zes maanden heb bezocht. Wauw. Voor de beste ervaring zoek je een rustige tempel op en beklim je hem om te kunnen genieten van de prachtige zonsopgang. Na dit cultuur snuiven was het tijd voor wat natuur snuiven. We zijn van het kleine dorpje Kalaw naar het Inle Lake gelopen. Een hele mooie route van 3 dagen waarbij je overnacht bij locals. Zij hebben geen electriciteit of stromend water, dus dit is de échte experience! Op de derde dag arriveer je bij het meer en maak je een gave boottocht. De dagen erna kan je het meer gaan verkennen en de vissers, wevers, goudsmeden en sigaren makers aan het werk zien. Onze laatste stop was Mandalay, een 'grote' stad met een prachtige omgeving. Wij hebben de omgeving dan ook verkend met scooters. Al met al is Myanmar dus een ontzettend indrukwekkend en divers land dat ik iedereen zou aanraden!

Pluspunten Myanmar

  • Bagan
  • lieve locals
Ultieme tip: Pak de 'Circular train' in Yangon en zie het leven in de krottenwijken
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veertien dagen Myanmar (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Eric T'Kindt op 03 oktober 2016

Dit land dat nog maar een tiental jaar echt door toeristen bezocht wordt heeft echt alles wat je wil. Mooie landschappen, heel wat cultureel erfgoed, vriendelijke mensen en lekker eten. Dus wat wil je nog meer!

Ultieme tip: Als je kan, bezoek dit land privé want dan kun je overal stoppen om contact te leggen met de lokale bevolking
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Prachtig land! (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Margot van den Berk op 02 oktober 2016

Prachtig land dat nog niet helemaal is over genomen door de westerse invloeden. Een plek waar de locals het oprecht leuk vinden om je alles te laten zien, en het beetje eten dat ze hebben met liefde en vooral veel plezier met je delen.

Dan heb je ook nog de magische stad Bagan. Met de duizenden oude tempels waar je de mooiste zonzop- en zonsondergangen kunt bekijken.

In het zuiden spreekt practisch niemand Engels, wat het vervoer van plek A naar B, en het vinden van accomodatie erg lastig maakt, maar het is zeker te doen! Dit gedeelte raad ik niet aan, aan beginnende Reizigers.

Verder kun je vele meerdaagse hikes maken op Veel verschillende prachtige plekken waar je ondertussen bij locals kunt eten.

Helaas had ik maar 3 weken de tijd, maar Myanmar staat vrijwel bovenaan in mijn lijstje van meest favourite landen.

Minpunten Myanmar

  • In het zuiden is er practisch geen tourisme
Ultieme tip: Ga reizen met de trein! Niet per se comfortabel, maar je ziet het land, ontmoet locals en het is echt een activiteit terwijl je ook nog reist (2 vliegen in 1 klap)
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The best: Inle Lake (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Jessica Berghout op 02 oktober 2016

Mijn absolute hoogtepunt was een trek van Kalaw naar Inle Lake, gevold door een paar relaxte dagen in dit rustige dorp aan het water. Je kunt deze plek niet overslaan en vooral een dag varen met een bootje naar diverse dorpen ín het water mag je beslist niet missen. Net als de tomatensalade met pinda's.

Pluspunten Myanmar

  • betaalbaar
  • niet te toeristisch
Ultieme tip: Op diverse plekken verkrijgbaar: tomatensalade met pinda's en een Mandalay biertje.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Azië zonder toeristen (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Daniel Jacobs op 02 oktober 2016

Myanmar is nog zo een land dat je moet ontdekken, waar de toeristen nog niet zijn binnengevallen. Het was een reis van hoogtepunt naar hoogtepunt. Van de Swedagon pagode in Yangoon, naar de U-bein brug in Mandalay. Van de tempels in Bagan naar de drijvende tuinen in Lake Inle. Onderbroken door een vierdaagse strandvakantie in Ngapali, waar we gingen snorkelen met de lokale visser. Het strand van het hotel was meestal verlaten en als er vijf mensen in het water waren was het druk. Als afsluiter vlogen we naar Sittwe om vandaar de boot te nemen naar Mrauk-U, een stad met een 3000-tal toeristen per JAAR! De tempels waren voor ons tweetjes, net zoals de vriendelijke bevolking die ons met een echte glimlach welkom heette.

9,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Myanmar

  • Bagan
  • Inle lake
  • Mandalay
  • Swedagon pagode
  • de bevolking
Ultieme tip: Ga nu voordat iedereen ernaartoe wil.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Myanmar (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Amber Feijen op 02 oktober 2016

Voor mij zonder twijfel een van de mooiste bestemmingen van Zuidoost Azië. Jarenlang waren de koloniale deuren naar dit inspirerende, authentieke en bijzondere land gesloten. Achter deze deuren ligt een land met een gouden rand verborgen. Het lijkt alsof de tijd er heeft stil gestaan.

Ultieme tip: Neem de trein van Hsipaw naar Mandalay, geweldige ervaring!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

op reis in Myanmar (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Andre Derksen op 02 oktober 2016

Een heel mooie ervaring is de driedaagse trekking van Kalaw naar Inle Lake. Bij die trekking loop je door het boerenland, en zie je de mensen het land bewerken, waterbuffels rondlopen, mooie uitzichten, monniken in hun tempels. Het is nog steeds zoals het al heel lang is: boeren die met handgereedschap het land bewerken, ossenwagens. Overnachting in een klein dorpje, waarbij jij en je groepje de enige toeristen zijn. De trekking is niet zwaar, alhoewel het wel heuvelachtig terrein is.
De trekking eindigt bij een haventje aan het Inle Lake, waar je weer andere toeristen ontmoet die een vergelijkbare trek hebben gedaan. Vanaf daar met de longtailboat naar de de bewoonde wereld aan de rand van Inle Lake.

Pluspunten Myanmar

  • betaalbaar
  • aardige mensen

Minpunten Myanmar

  • alleen nieuwe dollarbiljetten worden geaccepteerd
Ultieme tip: Blijf heel lang in de Shewagon temple in Yangon. Ga ergens zitten om mensen voorbij te zien lopen, en te zien wie er allemaal komt en wat er wordt gedaan.
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

The world of Myanmar (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Pathy Govaert op 02 oktober 2016

Een land dat in harmonie leeft met zijn verleden en fier is op wat het land kan bieden. De puurheid en vriendelijkheid van de mensen zijn amper met woorden te beschrijven. Een land met zo een rijke geschiedenis, godsdienst en mensen zou ik onmiddelijk nog eens bezoeken

Pluspunten Myanmar

  • transport
  • mensen

Minpunten Myanmar

  • duur
Ultieme tip: Ga nu ... Myanmar is aan het verwesteren. Nu is het land nog zo puur en amper toeristen, zo leuk om een land nog in een zo oorspronkelijk mogelijk aspect te bezoeken.

Fantastisch Myanmar! (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Rens Mennen op 25 september 2016

Myanmar is een fantastisch land met ontzettend aardige, oprechte en behulpzame mensen en een prachtige natuur. In Juni 2016 heb ik een mooie rondreis gemaakt door het land, en ik kan het zeker iedereen aanbevelen. Begonnen in Yangon, de grootste stad met ontzettend chaotisch verkeer, viel meteen op dat de auto's het stuur aan de 'verkeerde' kant hebben, terwijl ze wel aan de rechterkant van de weg rijden. Typisch Myanmar, dit oude, vrij ongerept stukje natuur en cultuur weet je elke keer weer te verbazen. Yangon is een grote stad met een ontzettende drukte op straat. Er is niet echt een modern centrum, alles lijkt oud en vervallen, behalve de prachtige pagoda's, zeker de Schwedagon Pagoda! Bij alle bezienswaardigheden in Myanmar blijkt ook al snel dat jij zelf als toerist ook een enorme bezienswaardigheid bent voor de lokale bevolking, iedereen wil met je op de foto! Bagan staat bekend om de grootste oude tempelverzameling ter wereld. In "the archeological zone" in Bagan staan ontzettend veel prachtige tempels waar je met je e-bike doorheen kunt rijden. Zonsondergang en zonsopgang zijn prachtig in deze plaats. Ook kan ik een meerdaagse trekking door het platteland van Myanmar aanbevelen. Van Kalawa naar Inle Lake, prachtige gebieden gezien en geslapen bij locals. Inle Lake is een heel mooi meer dat je zeker gezien moet hebben met de traditionele vissers die vissen met hun benen. Ook Mandalay is een leuke en grote stad in Myanmar, vooral het buitengebied is erg mooi en veelzijdig! De mooie (en lange) treinreis naar Hsipaw was ook onvergetelijk. In dit noordelijke dorpje zie je het traditionele Myanmar met allemaal vriendelijke mensen die heel weinig hebben maar ontzettend aardig en behulpzaam zijn. Toen wij er waren zagen we op elke plek dat er grote toeristenoorden in aanbouw waren. Nog maar even het ongerepte Myanmar dus, dat meer en meer toeristisch wordt.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Myanmar

  • aardige locals
  • ongerept
  • mooie natuur

Minpunten Myanmar

  • vervoer kost veel tijd
  • lokale keuken is eenzijdig
Ultieme tip: JJ Express is een hele fijne busmaatschappij die fijne bussen heeft waar je fijn de ruimte hebt en goed in kunt slapen (in tegenstelling tot andere lokale maatschappijen)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Myanmar: een onaangeraakte schoonheid (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 04 augustus 2016

Wat Myanmar voor mij het meest bijzonder maakte was het quarantainegevoel. Mensen, steden, dieren, natuur - alles heeft voor lange tijd binnen de eigen grenzen geleefd, en dat merk je. Het grootste deel van de bevolking is traditioneel gekleed, de toeristische 'trekpleisters' zijn heerlijk rustig, in de steden kom je vrijwel geen buitenlandse advertenties tegen, het land is op veel plekken onaangetast... Voor een toerist is dit aspect van Myanmar heel interessant. Maar de vraag is hoe lang het land haar eigenheid behoudt en wanneer die mengt met westerse invloeden. De ultieme tip voor Myanmar is daarom: ga zo snel mogelijk!

Je reis door Myanmar voelt dus aan als een soort ontdekkingsreis. De plekken die je er bezichtigt zijn ook nog eens fantastisch mooi. Mijn favoriete plaats was, natuurlijk, de tempelvallei Bagan. Begeleid door een koor van zangvogels scheurden we met elektrische scooters over rood zand, langs een oneindige hoeveelheid grote en kleine tempels. Zo nu en dan stapten we af om er één van de binnenkant te bestuderen en ontdekten we in een paar wel honderd Boeddhabeeldjes. Op sommige van de tempels mochten we klimmen, zodat we uitzicht hadden op de heilige zandvlakte.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Myanmar

  • Vriendelijke locals
  • Betaalbaar
  • Authentiek

Minpunten Myanmar

  • Lange reistijden
  • Moeilijke wegen
Ultieme tip: Ga zo snel mogelijk!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors