Like ons op Facebook

Rondreis Mongolië

Djoser

Ver weg of dichtbij, met Djoser zit je altijd goed. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van groepsrondreizen en kennen de wereld inmiddels op ons duimpje. Je mooiste reis naar Mongolië maak je met Djoser! Bij Djoser kun je kiezen uit een ruim aanbod rondreizen naar meer dan honderd bestemmingen wereldwijd. Met ‘de andere manier van reizen’ combineer je vrijheid met gemak van goed geregeld vervoer en verblijf!

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

Sawadee

Wie met Sawadee reist, kan rekenen op kennis en ervaring van ruim 30 kantoormedewerkers en meer dan 160 reisbegeleiders. Al 26 jaar gaan we daarbij verder dan alleen de bekende hoogtepunten. Sawadee is puur reizen. Niet alleen bieden wij actieve en avontuurlijke reizen naar Mongolië, met respect voor het land en haar bewoners, maar reizen in kleine groepen zodat je de grootste beleving hebt.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Tiara Tours

Bij Tiara Tours stelt u zelf uw individuele, niet-alledaagse rondreis door Mongolië geheel op maat samen. Mongolië is door onze reisspecialisten uitgebreid bezocht en we adviseren u dan ook graag. Naast een bezoek aan de gebruikelijke bezienswaardigheden, laten we u kennismaken met de leefwijze van de lokale bevolking. Bekijk snel ons niet-alledaagse reisaanbod!

Dimsum Reizen

Dimsum Reizen organiseert bijzondere Rondreizen naar Mongolië rond diverse thema's. Zo'n centraal thema geeft verdieping aan de reis. U bezoekt dus niet alleen de bekende hoogtepunten. We zijn gespecialiseerd in Rondreizen rond diverse, traditioneel levende volkeren en stammen, festivals, cultureel erfgoed en met karakteristieke accommodaties.

Better Places

Better Places is gespecialiseerd in individuele rondreizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met Ankhaa, onze reisspecialist in Mongolië. Zij kent Mongolië erg goed en is ervaren in het organiseren van maatwerk reizen. Je reist op een actieve manier, al wandelend en te paard ervaar je veel meer van Mongolië dan vanuit een bus. Ankhaa heeft ook veel ervaring in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen.

bekijk alle reizen van Better Places Best geboekte reizen
Like deze pagina

Reviews Mongolië

Mongolië: een back to basic ervaring (juni 2016)

Review door Janna van Eekelen op 26 sep. 2016

In Mongolië rijd je vooral off road want er zijn maar weinig verharde wegen. En daarom reis je er beter begeleid. Zoals in de Gobiwoestijn waar het eindeloos rijden is door vlakten en ineens bizarre landschappen van zandduinen, granietblokken of zandsteenformaties, vulkanisch gesteente. Nergens een verharde weg, verkeersbord, richtingaanwijzer. Je verwondert je over hoe de ervaren chauffeurs moeiteloos de weg weten te vinden in dat lege landschap. Het is geen probleem voor ze met de UAZ busjes van Sovjet makelij (4x4) die over ieder terrein kunnen. Ze zijn geweldig! We schuiven en slippen weg en crossen door waterplassen.
Wie Mongolië nog wil leren kennen als het land van de onverharde wegen moet niet te lang wachten. De Mongoolse regering heeft plannen om asfaltwegen te leggen overal tussen de zes provincies en de hoofdstad Ulaanbaatar.

Je overnacht er in gerkampen. In onze ger zijn twee bedden, het traditionele kacheltje, een tafeltje, krukjes, lampje en stopcontact. We krijgen dekens, lakens, een handdoek. Er is op het terrein een was-, douche- en toiletruimte en een restaurantruimte met authentiek Mongools eten.
Breng vooral een bezoek aan een nomadenfamilie. Hun leven is basic en traditioneel maar ook door de jaren heen wat verwesterd met hun zonnepanelen, accu's voor elektriciteit, een motor om de kuddes te verzamelen en boodschappen mee te doen, en steeds vaker ook een (energiezuinige) televisie met schotel met 60 kanalen. Mongolië blijft je verbazen.
Wat blijft is de traditionele ger in het uitgestrekte landschap, de dieren en een menu van gefermenteerde paardenmelk en geroosterd schaap. Rijdend door Mongolië ga je beseffen hoe immens groot dit land is, hoe weinig mensen er wonen ( buiten Ulaanbaatar 1,5 miljoen) en hoeveel dieren er rondlopen (van 40 tot 8o miljoen). Dat is het beeld dat op je netvlies gegrift blijft staan: vlaktes, gers, yaks en heel veel schapen, geiten, paarden. En dan die eindeloze wolkenluchten....
Klaar voor zo'n avontuur?

Pluspunten Mongolië

  • Back to basic
  • Geweldige natuur
  • Weinig toeristisch

Minpunten Mongolië

  • Back to basic
Gouden tip: Sla een bezoek aan het oude boeddhistische kloostercomplex Erdene Zuu Khiid niet over. Je ervaart er de mystiek en de historische grond waarop je staat.
Geschikt voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Sri Lanka kenner
Reis van de maand
Rondreis Bali en Lombok - op aanvraag
reisvdmaand-azie.jpeg

Een reis over Bali en Lombok: twee kleine eilanden, maar met zoveel moois om te ontdekken!

  • Ga dolfijnen zoeken voor de kust van Lovina en snorkelen of duiken in het Nationale Park Menjangan
  • Bezoek Candi Dasa, het meest authentieke deel met weelderig groen, tempels en godenbeelden
Bekijk reis
Sponsors
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Sri Lanka kenner