Kras De wereld is Kras

Reviews Kras

8,2
8,2 Algemene ervaring
8,3 Boekingsproces
8,3 Reisleiding
7,9 Accommodatie(s)
8,1 Vervoer
8,2 Prijs-kwaliteit
  • Aantal reviews: 59
  • Aantal waarderingen: 372

Voor het eerst mee met een groepsreis (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Gelske van Beekhoff op 18 januari 2018

In het verleden reisden we altijd individueel. Omdat we begrepen hadden dat dit toch, als je veel wilt zien in korte tijd, in China wat lastiger is, hebben we een groepsreis geboekt. Onze ervaring was meer dan prima. Een betrokken, enthousiaste reisleider, goed vervoer en hotels, iedere dag heerlijk eten en natuurlijk genieten van alles wat we gezien hebben. Hiermee is mijn grote wens vervuld: Over de Grote Muur wandelen en het Terracottaleger bezoeken. Verder hebben wij ons dagelijks verwonderd over hoe anders China is dan de andere Aziatische landen die we bezocht hebben. Een prachtreis, waar ik nog met veel plezier aan terug denk.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Vervoer en hotels goed geregeld
  • Eten was perfect in orde
  • Bijzonder fijne reisleider
  • Genoeg vrije tijd bij een bezoek dus toch deels individueel

Minpunten Kras

  • Die heb ik op dit moment niet

Bezochte landen

  • Indonesie
  • Myanmar
  • Cambodje
  • Thailand
  • Vietnam
  • India
  • Mexico
  • VS
  • Egypte
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Goede verdeling van alle activiteiten (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Francis Van Duren op 17 januari 2018

Goede nederlandse reisbegeleiding, goede afwisseling activiteiten en mooie plekjes gezien door hele land.... Gingen van Havana naar Santiago de Cuba. Top reis omdat we niet de hele dag in de bus hebben gezetten maar veel gedaan hebben. Cuba klasiek - zeker aan te raden!

7,8
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
8 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • leuke plekjes voor de lunch

Minpunten Kras

  • hotel in Trinidad was sterk verouderd

Bezochte landen

  • cuba
  • amerika
  • canada
  • nederlandse antillen
  • barbados
  • st lucia
  • puerto rico
  • turkeije
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Sluit perfect aan bij mijn verwachtingen met ruimte voor individuele acties (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Minke Dongstra op 17 januari 2018

Veel aandacht voor groepsdynamica, deskundige reisleiding, bijzondere excursies, veiligheid gegarandeerd, natur krijgt ruime aandacht, veel culturele hoogtepunten, er wordt waar gemaakt wat in de folders staat

8,5
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Amerika
  • Canada
  • India
  • Sri Lanka
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Peru met Kras (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Therese Loeve op 17 januari 2018

Rondreis met Kras door het geweldige Peru. Wat een kleurrijk land! Van de kust naar de woestijn hierna naar het Andes gebergte en als toetje naar de jungle. Mede door onze gids Gertso die ons super veel informatie gaf is het een geweldige reis geweest.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • zeer goede gids
  • , afwisselde reis
  • goed georganiseerd
  • prima hotels

Minpunten Kras

  • Reiziger informeren dat ze naar een Travelclinic gaan voor informatie over hoogte ziekte

Bezochte landen

  • Peru
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door China (juli 2013), Indonesie (dec 2014), Sri Lanka (dec 2015) (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Rob Boddeke op 15 januari 2018

Kras is bekend als een relatief low budget reisorganisatie maar weet met lage kosten schitterende relatief luxe reizen aan te bieden met een uitgebreid en goed afgewogen combinatie van excursies en evenementen en een uitgekiende reisroute met comfortabel transport (bus, trein, boot). Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van zeer ervaren reisleiders en een goede selectie van lokale gidsen. Ook de hotels en eetgelegenheden zijn van een onverwacht goede kwaliteit. Onze volgende reis naar Maleisië dit jaar zal daarom weer met Kras zijn.

9,3
10 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Relatief lage kosten
  • uitstekende reisleiders
  • goede selectie van lokale gidsen
  • goed afgewogen programma
  • relatief luxe hotels
  • goede keuze van eetgelegenheden (belangrijk in de tropen)
  • zeer goede voorlichting vooraf over de reis

Minpunten Kras

  • Een klein misverstand over de kosten van een diner rond de jaarwisseling werd soepel opgelost door dit gratis aan te bieden
  • Eigenlijk weet ik verder geen verbeterpunten aan te geven

Bezochte landen

  • China
  • Indonesie
  • Sri Lanka
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

het was gewoon perfect (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Jos Vermeulen op 15 januari 2018

het was gewoon zeer goed alles was tot de puntjes geregelt het was dus echt een vakantie om nooit te vergeten ,daarom heb ik het eerst gekeken om naar vietnamte gaan naar kras. de volgende reis buiten europa kijk ik eerst in de vakantieboek van kras.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • vietnam
  • indonesie
  • nepal
  • india
  • gambia
  • marokko
Aangeraden voor: Vriendengroep

Altijd veel plezier! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Monique Spruit - de Haan op 01 januari 2018

Meerdere malen met Kras op reis geweest en als lid van een vakbond krijg je ook nog eens korting. De reisleiding is altijd professioneel en vriendelijk. Boeken is eenvoudig en bij vragen ben ik altijd vriendelijk te woord gestaan.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • prijs - kwaliteit verhouding

Minpunten Kras

  • geen

Bezochte landen

  • Argentinië
  • Chili
  • Nepal
  • India
  • Namibië
  • Maleisië
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Bijzondere Sri lanka reis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Joke Averesch op 30 december 2017

Alles was top georganiseerd, het bijzondere was dat we een geweldige reisleider hadden. Heel enthousiast en gedreven, een echte Sri Lankaan, die zichzelf in 9 maand tijd het Nederlands had aangeleerd. Hij liet je dan ook de mooiste plekjes van zijn land zien, daar kan geen buitenlandse gids tegenop.

8,5
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Alles wat goed georganiseerd.

Minpunten Kras

  • Accomodatie zou hier en daar beter kunnen.

Bezochte landen

  • Sri Lanka
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Super vakantie (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Diana Swarte op 30 december 2017

Pracht reis in combinatie met Galapagos. Zeer goede begeleiding en zeer verantwoorde chauffeur. Reizen zijn duidelijk met zorg uitgestippeld. Mooie accomodaties en goede restaurants. Ook voor alleen reizigers zeer geslaagd. Geen verrassingen achteraf.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • goede accomodaties
  • goede restauranten
  • prijs kwaliteit verhouding perfect

Minpunten Kras

  • voor belgen ook een aanspreekpunt creeeren

Bezochte landen

  • equador
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

We hebben al veel reizen met kras gemaakt en altijd pico bello geregeld (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Marjet Koek op 29 december 2017

De reis wordt tip top geboekt naar je wens. Hotels altijd oke en goede reisgidsen uit het land. We hebben nog nooit contact hoeven opnemen met kras omdat alles zo goed geregeld is. Altijd de beste prijs!

9,3
9 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Minpunten Kras

  • geen

Bezochte landen

  • Amerika
  • zuid afrika
  • mexico
  • china
  • thailand
  • sri lanka
  • indonesia 2x
  • venezuela
  • laos
  • egypte
  • tunesie
  • cuba
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische reis door Zuid-Afrika gehad, veel gezien en enorm genoten. (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Dutch Koala op 28 december 2017

Prijs/kwaliteit verhouding geweldig, je krijgt veel voor je geld. Accomodaties varieëren van geweldig tot matig. Goed gevuld programma's, aandacht voor natuur en cultuur.
Boekingen eenvoudig, goede communicatie.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
8 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • prijs
  • kwaliteit

Minpunten Kras

  • in sommige landen de accomodatie

Bezochte landen

  • sri lanka
  • australië
  • thailand
  • malaysië
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

mooie reizen met enthousiaste reisleiders. (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Jacqueline Blom op 24 december 2017

Er zijn altijd wat programma-onderdelen die je liever anders had gezien maar over het algemeen zijn de reizen heel evenwichtig opgebouwd. Grootste troef is de prijs kwaliteit verhouding van de reizen en vooral de reisleiders. Dat zijn meestal locals die nederlands spreken. Het zijn in mijn ervaringen altijd reisleiders die extra’s organiseren en veel vertellen over de omgeving. Hotels zijn altijd goed.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • indonesie
  • india
  • Thailand
  • Sri Lanka
  • Zuid Afrika
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Chloe Schlette op 17 december 2017

We hebben in een hele korte tijd heel veel van het land gezien. Ik vond het vooral heel leuk dat we ook echt te maken kregen met de lokale bevolking en midden in de jungle sliepen waar de aapjes over je balkon liepen. Wat ik minder vond was dat er ter plaatse nog heel veel excursie kosten bij kwamen. Verder raad ik iedereen aan om met Kras op reis te gaan. Alles was echt top geregeld!

7,2
8 Algemene ervaring
5 Boekingsproces
8 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
7 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • veel te maken met locals
  • mooie hotels

Minpunten Kras

  • vooraf aan de reis geen persoonlijk contact

Bezochte landen

  • thailand
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Formidabel (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Joke Sanen op 08 december 2017

De reisorganisatie is fantastisch! Ze laten je de allermooiste plaatsen zien. De gids was Nederlandstalig behalve op de Galapagos Eilanden, deze was Engelstalig. De prijs die ze vermelden komt goed overeen. Dit was een prachtige reis! Ook een super super leuke groep!

Pluspunten Kras

  • Banõs
  • Galapagos Eilanden
  • Andesgebergte
  • amazonegebieden

Minpunten Kras

  • het eten is er eentonig

Bezochte landen

  • Ecuador
  • galapagos eilanden
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Afrika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Denise Schut op 03 december 2017

Een goede georganiseerde reis. De reisleider nam ons buiten het standaard programma ook mee naar andere plekken! Wij zijn verliefd geworden op Zuid Afrika vanwege kras. Zij hebben ons alle hoogtepunten laten zien van Zuid Afrika.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
10 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Goed georganiseerd!
  • goede reisleider

Minpunten Kras

  • iets meer vrije tijd

Bezochte landen

  • zuid afrika
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Manon Boensma op 25 november 2017

Wij hadden een rondreis geboekt bij kras en we vonden het super leuk. Je mocht zelf weten of je aan de activiteiten meedeed en ze lieten alles zien. We hebben super veel plaatsen gezien en ze nemen je mee naar tempels waar je ook binnen een kijkje kunt nemen.

Pluspunten Kras

  • laten veel dingen zien
  • keuze

Minpunten Kras

  • minder vrieg vertrekken

Bezochte landen

  • thailand
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-afrika, Zwaziland, Lesotho Georganiseerde 21-daagse groepsreis, Kras! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Margot van Riel op 24 november 2017

21-daagse georganiseerde groepsreis via Kras. Heel goed georganiseerd, vooraf bij het reisbureau Tui alle reispapieren overgedragen gekregen met mondeling toelichting. Heel fijn! Zo wisten wij precies wat ons te wachten stond en wat er van ons verwacht kon worden.
Tijdens de reis beleefde wij de highlights en de hotels die door kras geregeld waren.
Perfecte highlights, alles wat we niet mochten missen, hebben we gezien en beleefd! Wat een aparte verschillende culturen en wat een mooie natuur.
"Kaap de goede hoop" was mijn favoriet, we hebben de wandeltocht gedaan en wat een uitzicht en wat een mooie route om te wandelen!
Erg goed gelegen hotels met zeer goede kamers en fijne badkamers.
1hotel was ons minder bevallen, hotel Elephant lake inn, St Lucia.
Kleine kamers met een kleine badkamer. Ramen mochten niet open vanwege wilde dieren, begrijpelijk, maar hierdoor werd het enorm benauwd en vochtig in de kamer, waardoor kleding & dekens begonnen te ruiken. Jammer!
Wel lag het hotel erg centraal en was het personeel erg vriendelijk!
Zoals tui&kras de reis omschreef. Is de reis nog mooier ervaren!! Wat een geweldige reis was dit. Hele mooie herinneringen opgedaan die we nooit meer vergeten!

8,3
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
7 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • excursies & hotels
  • communicatie

Minpunten Kras

  • vrije dag beter inplannen
  • ander hotel in st lucia

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een land om nooit te vergeten (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Karst De vries op 20 november 2017

Een rondreis in Indonesië met mijn hele gezin en aanhang voor ons 25 jarige huwelijk. Door Sumatra, Java en de laatste 4 dagen uitrusten in bali lekker dicht bij het strand.
Deze vakantie zullen wij nooit meer vergeten wat een ervaring. Echt goed georganiseerd door kras.
Een prachtig land de mensen daar altijd lachen geheel tot rust gekomen.
Ondanks de negatieve beoordeling is daar helemaal niks van te merken als we de kans krijgen gaan we nog een keer maar dan met zijn drieën of misschien wel weer met zijn achten.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • indonesie

16-daagse rondreis India & Nepal (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Leonie van Dasselaar op 19 november 2017

De reis was goed georganiseerd door Kras en voor vertrek waren wij goed ingelicht. Via het Tui kantoor in Zeewolde hebben wij deze reis bij Kras geboekt. De groep was gevarieerd van jong en oud, dit was erg leuk. De reisleidster (Ina) had voldoende ervaring en woont zelf ook in India. Zij kan hierdoor veel vertellen en weet goed wat leuk is voor de toeristen. Zij staat open voor inbreng van de reizigers en daarom hebben wij ook het Holi festival mee kunnen maken. Wel hadden wij graag iets meer feitelijke informatie gekregen over beide landen.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Leuke bezienswaardigeheden
  • Nederlandse reisleider
  • Goede voertuigen
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Fijne hotels

Minpunten Kras

  • Meer informatie geven over de landen

Bezochte landen

  • kaapverdie
  • nepal
  • india
  • mexico
  • tunesie
  • turkije
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Awesome rovend (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Selena Zwang op 13 november 2017

We hebben de mooiste plekken bezocht en de reis als een verreiking van onszelf ervaren. Onze reisleider Benjamin Lombard heeft alles tot in de puntjes goed voor ons verzorgd in Africa. Hakuna Matata.
Enkel de busreizen waren soms wel afzien, maar ook dit was uiteindelijk de moeite waard!

8,5
9 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • zuid-afrika
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers