Indonesië - Azie.nl

Visum Indonesië

Reis je binnenkort naar Indonesië of Bali, of via een van beide bestemmingen naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Indonesië.

Heb ik voor Indonesië een visum nodig?

Om als toerist te kunnen reizen naar Indonesië, heb je sinds 10 juni 2015 geen toeristenvisum meer nodig. Nederlandse toeristen krijgen een inreisstempel in hun paspoort bij aankomst in Indonesië.

Let op: de visumvrijstelling geldt alleen voor een kort verblijf tot maximaal 30 dagen. Daarbij wordt de vrijstelling alleen aan toeristen gegeven die het land binnenkomen via negen door de overheid vastgestelde toegangspoorten. Dit zijn de luchthavens Soekarno-Hatta (Jakarta), Ngurah Rai (Bali), Kuala Namu (Medan), Juanda (Surabaya), Hang Nadim (Batam) en de zeehavens Sri Bintan Pura (Tanjung Pinang), Batam Center (Batam), Sekupang (Batam), Tanjung Uban (Riau).

Ga je langer dan 30 dagen als toerist naar Indonesië? Dan kan je met een Visa on Arrival Indonesië binnenkomen en deze vervolgens verlengen bij de immigratiekantoren in het land. Of je vraagt een visit visum aan bij de Indonesische ambassade. Dit visum is negentig dagen geldig. Je mag maximaal zestig dagen in Indonesië verblijven met dit visum.

Visumaanvraag Indonesië

Vraag je visum ruim voor aanvang van je reis naar Indonesië aan. De afhandeling van je aanvraag bij de Indonesische ambassade kan namelijk wel vier weken in beslag nemen. Soms duurt het zelfs nog langer. Dit is het gevolg van het online afsprakensysteem waar de ambassade van Indonesië de visumaanvragen mee regelt.

Belangrijke documenten voor visum Indonesië

Je moet over verschillende documenten beschikken om een visum voor Indonesië aan te kunnen vragen. Één van de documenten is een aanvraagformulier voor je visum dat je kunt vinden op VisumCentrale.nl. Wil je weten welke documenten je nog meer moet aanleveren om je visumaanvraag voor Indonesië compleet te maken? Kijk dan op VisumCentrale.nl.


Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Azie.nl leuk op Facebook.Ga goed voorbereid op reis naar Indonesië!

• Bekijk voor vertrek naar Indonesië de handige gezondheidstips en informatie over gezondheidsrisico’s op gezondopreis.nl

• Laat u thuis vaccineren voor uw reis naar Indonesië. Maak een afspraak op Thuisvaccinatie.nl.

• Ga je binnenkort op vakantie en heb je een visum nodig? Vraag deze met 15% korting aan via    VisumCentrale!

Win twee tickets naar New York!

Win een reis naar New York. Doe mee met Het Grote Verre Reizen Onderzoek.

Advertentie

Vind jouw favoriete continent leuk en........

  • - Ontvang het leukste, grappigste en interessantste reisnieuws uit jouw continent
  • - Ontvang speciale reisaanbiedingen
  • - Doe mee met acties en win reisgidsen, vliegtickets en leuke andere prijzen

Vind de continenten waar jij graag heen wil reizen Leuk op Facebook of volg via Twitter


Follow  on Twitter
Follow  on Twitter
Follow  on Twitter
Follow  on Twitter
Follow  on Twitter
Follow  on Twitter

Partners Azie.nl:


Alle Indonesië specialistenLaat je inspireren.Iedere week een van de moosite plekken ter wereld in je mailbox