Beste reistijd Filipijnen

Wat is de beste reistijd voor de Filipijnen?

Je kunt de Filipijnen het best bezoeken in het 'koele' seizoen. Dit loopt van december tot maart. Overdag is het dan gemiddeld 30 graden Celsius. De vraag naar hotelkamers is dan wel het grootst. Zorg dus dat je op tijd boekt.

De Filipijnen kennen het hele jaar door veel feestdagen. De grootste festivals zijn de Black Nazare Procession op 9 januari, Goede Vrijdag in april of mei, en Independence Day op 12 juni. Maar het belangrijkste en populairste feest voor de Filipino's blijft Kerstmis.

Tijdens de Black Nazare Procession wordt een levensgroot, zwart houten beeld van Jezus door de straten van Quiapo in Manilla gedragen. Het is in 1606 gemaakt door een Mexicaan en naar de Filipijnen gescheept . Het beeld is volgens de Rooms-katholieken zwart omdat het ooit in brand vloog toen het van een boot afkwam. Het beeld is voor de Filipino's heilig, omdat het de vele oorlogen, aardbevingen en tornado's in het land heeft overleefd.

Op 12 juni vieren de Filipino's in Kawit, Cavite, hun onafhankelijkheid van Spanje sinds 1898. Tijdens het festival zijn er verschillende optredens. Ook kun je meedoen aan een talentenshow en een schoonheidswedstrijd. De winnaar krijgt een kleine prijs en natuurlijk de eer.

Net als in Kawit, kun je ook in Manilla terecht voor gigantische optochten. Eén van de allergrootste parades zie je bij het Rizal Park (Luneta) in Manilla.

Deel dit artikel met je vrienden!

Volg Azie.nl voor de mooiste beelden, exclusieve aanbiedingen en leuk nieuws!

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Specialisten Filipijnen
Reizen Filipijnen
Meer Reizen
Sponsors
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Bhutan kenner
Reis van de maand
333Family: Kids Experience door Azië - va € 2250
reisvdmaand-Azie-feb.jpg

Fantastische familiereis door Maleisie, Singapore en Indonesie vol met speciale kinderactiviteiten, maar ook voor de ouders genoeg te beleven.

  • Bezoek het bruisende centrum van Kuala Lumpur
  • Bezoek de hooggelegen theeplantages in Cameron Highlands
Bekijk reis