Beste reistijd Filipijnen

Wat is de beste reistijd in de Filipijnen?

Je kunt de Filipijnen het best bezoeken in het 'koele' seizoen. Dit loopt van december tot maart. Overdag is het dan gemiddeld 30°C. De vraag naar hotelkamers is dan wel het grootst. Zorg dus dat je op tijd boekt.

De Filipijnen kennen het hele jaar door veel feestdagen. De grootste festivals zijn de Black Nazare Procession op 9 januari, Goede Vrijdag in april of mei, en Independence Day op 12 juni. Maar het belangrijkste en populairste feest voor de Filipino's blijft Kerstmis.

Tijdens de Black Nazare Procession wordt een levensgroot, zwart houten beeld van Jezus door de straten van Quiapo in Manilla gedragen. Het is in 1606 gemaakt door een Mexicaan en naar de Filipijnen gescheept . Het beeld is volgens de Rooms-katholieken zwart omdat het ooit in brand vloog toen het van een boot afkwam. Het beeld is voor de Filipino's heilig, omdat het de vele oorlogen, aardbevingen en tornado's in het land heeft overleefd.

Op 12 juni vieren de Filipino's in Kawit, Cavite, hun onafhankelijkheid van Spanje sinds 1898. Tijdens het festival zijn er verschillende optredens. Ook kun je meedoen aan een talentenshow en een schoonheidswedstrijd. De winnaar krijgt een kleine prijs en natuurlijk de eer.

Net als in Kawit, kun je ook in Manilla terecht voor gigantische optochten. Eén van de allergrootste parades zie je bij het Rizal Park (Luneta) in Manilla.

Deel dit artikel met je vrienden!

Volg Azie.nl voor de mooiste beelden, exclusieve aanbiedingen en leuk nieuws!

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Specialisten Filipijnen
Reizen Filipijnen
Meer Reizen
Sponsors
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Indonesië kenner
Reis van de maand
Sumatra, Java & Bali - va € 1659
reis-van-de-maand-indonesie.jpg

Deze schitterende 24-daagse Indonesië rondreis laat je Sumatra, Java en het prachtige Bali zien.

  • Uitstekende Nederlandssprekende reisleiding
  • Verblijf in Gunung Leuser bij de Orang Oetans op Sumatra
Bekijk reis